~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
* Διαδικτυακή Περιοδική Έκδοση * με ειδήσεις * άρθρα για την Ύπαιθρο και τους ανθρώπους που ζουν από τα αγαθά της * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής *
email: kepeme@gmail.com ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Εναλλακτικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης

Εναλλακτικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης
Εναλλακτικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης - [* ειδήσεις & κείμενα για την ελληνική κοινωνία * χρηστικές πληροφορίες και ενημέρωση για έναν ελεύθερο και σκεπτόμενο πολίτη *]

!!!

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμετους φόβους μας

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.... Σε αναμονή για ένα κρεβάτι ΜΕΘ 40 ασθενείς την ημέρα

 Πεθαίνοντας... στην αναμονή

             Αττική 


Στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, υπάρχουν δύο αξονικοί τομογράφοι. Ο καινούργιος είναι εκτός λειτουργίας εδώ και (1,5) χρόνο και ο παλαιός είναι εκτός λειτουργίας εδώ (20) ημέρες. Για την επισκευή τους απαιτείται η αγορά λυχνιών οι οποίες η κάθε μία κοστίζει 60.000 ευρώ. Οι ασθενείς που προσέρχονται στο Σισμανόγλειο στις εφημερίες ή οι νοσηλευόμενοι διακομίζονται για αξονική τομογραφία στο Αμαλία Φλέμιγκ που διαθέτει έναν παλαιό αξονικό τομογράφο θα επισκευαστεί ο τομογράφος με δωρεά. 

Στο  νοσοκομείο Πατρών παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Ενδεικτικό είναι ότι τα εργαστήρια λειτουργούν με «δανεικούς» εργαζόμενους ενώ λόγω των ελλείψεις υλικών, «έκλεισαν» χειρουργικά τραπέζια.
Στο νοσοκομείο Αγρινίου, εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού υπολειτουργεί η καρδιολογική μονάδα, ενώ η μονάδα τεχνητού νεφρού σήμερα εξυπηρετεί 100 περιστατικά μόνιμης αιμοκάθαρσης από 200 το προηγούμενο διάστημα
Στο νοσοκομείο Αιγίου, υπολειτουργούν τα εργαστήρια, δεν λειτουργεί ο Αξονικός, ενώ των ελλείψεων ανύπαρκτη είναι η Μαιευτική κλινική.
Στο νοσοκομείο Καλαβρύτων δεν υπάρχει ασθενοφόρο, ενώ δεν διαθέτει ορθοπεδικό τμήμα (παρότι την περιοχή την επισκέπτονται χιλιάδες πολίτες λόγω του χιονοδρομικού κέντρου). Λόγω των ελλείψεων προσωπικού υπολειτουργεί και το ακτινολογικό εργαστήριο.
Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου, κενές παραμένουν 487 οργανικές θέσεις και εξαιτίας των ελλείψεων στον ιματισμό, ο νέος διοικητής χρεοπιστώνει τα σεντόνια στους ασθενείς.
Στο νοσοκομείο Λευκάδας οι ελλείψεις προσωπικού και υλικών είναι πλέον ανεξέλεγκτες με αποτέλεσμα ασθενείς να αγοράζουν μόνοι τους τα υλικά για τη θεραπεία τους. Την ίδια στιγμή, λόγω της παλαιότητας των μηχανημάτων, οι βλάβες είναι καθημερινές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.πανεπιστημιακό 
Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, οφείλονται 3.500 ρεπό και κανονικές άδειες του έτους 2015 λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. 
Ίδια εικόνα και στο νοσοκομείο Διδυμότειχου με 6.000 οφειλόμενα ρεπό και τρομερές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αναλώσιμα (σε κρεβάτια, φορεία,καθετήρες,αντιδραστήρια).
Στο νοσοκομείο Νάξου, υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού και ιατρών (Παθολόγου, Καρδιολόγου, Παιδιάτρου, Δερματολόγου, Χειρουργού), ενώ απλήρωτα παραμένουν τα δεδουλευμένα νυκτερινά και αργίες από Νοέμβριο του έτους 20105.
Στο νοσοκομείο Λαϊκό κενές παραμένουν 446 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού (πλην Ιατρών) και 92 κενές οργανικές θέσεις Ιατρών.
Στο νοσοκομείο Καρδίτσας κενές παραμένουν 192 θέσεις στις 610 προβλεπόμενες.
Στο Στο νοσοκομείο Αγίου Νικόλαου Κρήτης μία στις δύο οργανικές θέσεις είναι κενές (μόλις 52,3% το ποσοστό στελέχωσης των οργανικών θέσεων), με ορατή την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου.
Στο νοσοκομείο Λάρισας σε 265 ανέρχονται οι κενές οργανικές θέσεις προσωπικού στις 720 προβλεπόμενες. «Έκλεισε» η Πνευμονολογική κλινική, η Δερματολογική κλινική, η ΩΡΛ και υπολειτουργεί η Μαιευτική κλινική (υπηρετούν μόνο δύο ιατροί).
Στο  νοσοκομείο  Κοζάνης, 45 είναι οι κενές οργανικές θέσεις Ιατρών από τις 84 προβλεπόμενες και 163 είναι οι κενές θέσεις του υπόλοιπου προσωπικού από τις 409 προβλεπόμενες.
Στο  νοσοκομείο Κυθήρων, από τις 15 οργανικές θέσεις Ιατρών οι 7 είναι ακάλυπτες και από τις 66 οργανικές θέσεις του υπόλοιπου προσωπικού ακάλυπτες είναι οι 17. μάλιστα το νοσοκομείο δεν διαθέτει Παθολόγο ενώ οι γιατροί κάνουν τη δουλειά του παρασκευαστή και του χειριστή. Στο νοσηλευτικό προσωπικό από τις 22 οργανικές θέσεις οι 9 είναι ακάλυπτες.
Στο Γεννηματά Θεσσαλονίκης, οι μισές οργανικές θέσεις παραμένουν κενές, κλειστές είναι 2 κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας καθώς και 2 χειρουργικά τραπέζια. Οφείλονται 2000 ρεπό στο σύνολο του προσωπικού ενώ εξαιτίας της υποχρηματοδότησης είναι απλήρωτα τα συνεργεία από πέρυσι τον Σεπτέμβριο και καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις χειρουργικών υλικών. Μοναδική πηγή χρηματοδότησης του Νοσοκομείου για μεγάλα χρονικά διαστήματα ήταν το παγκάρι της εκκλησίας!
 Στο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, από το 2009 - 2015 συνταξιοδοτήθηκαν 431 υπάλληλοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας. Οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις κυμαίνονται από 35% έως 70%, ανάλογα την υπηρεσία.
Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, 150 υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και δεν έγινε καμία πρόσληψη. Ο μαστογράφος δεν λειτουργεί και από τα 15 χειρουργικά τραπέζια λειτουργούν μόλις 5.
Στο ΑΧΕΠΑ, σε 433 ανέρχονται οι κενές οργανικές θέσεις από τις 1533 προβλεπόμενες. Τα εργαστήρια διαθέτουν απαρχαιωμένα μηχανήματα που παρουσιάζουν συνεχώς βλάβες (Αιμοδυναμικό, Αγγειογράφος).
Στον Αγ. Δημήτριο Θεσσαλονίκης, κενές είναι το 50% των οργανικών θέσεων.
Στο νοσοκομείο Κιλκίς, στο 50% ανέρχονται οι κενές οργανικές θέσεις ενώ «κλειστός»παραμένει ο Αξονικός Τομογράφος. Το νοσοκομείο παρουσιάζει ελλείψεις υλικών ενώ δεν διαθέτει ειδικότητες Ιατρών Πνευμονολόγου, Νευρολόγου, Παθολογοανατόμου. Μάλιστα οργανώνονται έρανοι για τη προμήθεια υλικών.
Στο νοσοκομείο Βέροιας, λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού υπολειτουργεί η γυναικολογική - μαιευτική κλινική και το αιμοδυναμικό, αναβάλλονται χειρουργεία και κινδυνεύει να κλείσει το γαστρεντερολογικό τμήμα.
Στο νοσοκομείο Γουμένισσας, νοσηλεύτρια καλύπτει το Φαρμακείο, καθαρίστρια έχει οριστεί μάγειρας ενώ δεν εφημερεύει το νοσοκομείο γιατί οι ιατροί κάνουν εφημερία στο Κιλκίς. Όσον αφορά τα υλικά, γίνονται δωρεές.
Στο νοσοκομείο Πολυγύρου, το 40% των οργανικών θέσεων είναι κενές, δεν λειτουργεί η μονάδα εντατικής, «κλειστά» παραμένουν δύο χειρουργικά τραπέζια, υπολειτουργεί η πνευμονολογική και τα επείγοντα.
Στο νοσοκομείο Κω, οι νοσηλευτές-τριες κάνουν διπλοβάρδιες, μία νοσηλεύτρια καλύπτει δύο κλινικές, δεν υπάρχει φαρμακοποιός, ουρολόγος και πνευμονολόγος ενώ η παιδιατρική κλινική λειτουργεί με ιδιώτες παιδιάτρους!
Στο νοσοκομείο Ρόδου, στο 50% ανέρχονται οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, σε 9.263 τα οφειλόμενα ρεπό. Υπάρχουν μάλιστα πέντε μηχανήματα χαλασμένα στη Μονάδα Τεχνικού Νεφρού καθώς και μεγάλες ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και φάρμακα.
Στο Δρομοκαΐτειο, υπηρετούν 450 υπάλληλοι στις 1200 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις. Κάνει βάρδια 1 Νοσηλεύτρια στις κλινικές οξέων περιστατικών των 30 έως 40 ασθενών που εισάγονται με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό. Αντιστοιχεί ένας Ιατρός ανά Κλινική. Καταγράφονται ελλείψεις σε γάντια, φλεβοκαθετήρες, αντιδραστήρια ενώ απόγευμα & νύκτα δεν λειτουργούν τα εργαστήρια (Μικροβιολογικό - Ακτινολογικό).
Στο πανεπιστημιακό Λάρισας, υπάρχουν 128 κενές οργανικές θέσεις στη νοσηλευτική Υπηρεσία, 112 κενές στην Ιατρική, 41 στη Διοικητική και 8 στη Τεχνική Υπηρεσία. Την ίδια στιγμή, 80 υπάλληλοι λείπουν σε μακροχρόνιες άδειες, 6 κλίνες ΜΕΘ και 4 χειρουργικές αίθουσες παραμένουν κλειστές.
Στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής, σε κάθε εφημερία εισάγονται 50 ασθενείς. Το 80% των ασθενών που εισάγονται είναι με εισαγγελική παραγγελία εγκλεισμού. Σε κλινικές των 40 ασθενών κάνει βάρδια 1 Νοσηλεύτρια. Ειδικότερα, στη Νοσηλευτική υπηρεσία από τις 1247 οργανικές θέσεις υπηρετούν 652, στην Ιατρική υπηρεσία από τις 296 είναι καλυμμένες οι 212, στη Τεχνική υπηρεσία από τις 129 είναι καλυμμένες οι 25, στη Διοικητική υπηρεσία από τις 518 οι 151, και από τους 105 Ιατρούς ΕΣΥ υπηρετούν 64. 
Στο Γεννηματά Αθήνας, 40% των οργανικών θέσεων παραμένουν κενές, οφείλονται δεκάδες ρεπό στο προσωπικό. Μάλιστα, καταγράφονται τραγικές ελλείψεις σε Τραυματιοφορείς, σε Εργαστηριακούς Ιατρούς καθώς επίσης σε ιατρούς του Χειρουργικού και Παθολογικού τομέα. Ο ένας εκ των δύο Αξονικών τομογράφων παραμένει εκτός λειτουργίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τα δύο ειδικά ακτινοσκοπικά μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας και το ειδικό μηχάνημα E.R.C.P. (ενδοσκοπικές, γαστρεντερολογικές εξετάσεις) θέλει αντικατάσταση επειδή είναι παλαιού τύπου. 
Στο Θριάσιο, μία στις δύο οργανικές θέσεις παραμένουν κενές με αποτέλεσμα η στελέχωση των κλινικών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να είναι κάτω των ορίων ασφαλείας.
Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, κενές παραμένουν 135 θέσεις γιατρών, 35 διοικητικών, 30 παραϊατρικού προσωπικού, 198 νοσηλευτικού όλων των κατηγοριών, 2 τεχνικών. Το Νοσοκομείο χρωστάει στους προμηθευτές 15.000.000 ευρώ από τον περασμένο Φεβρουάριο ενώ 10 στις 20 κλίνες ΜΕΘ και 8 από τις 14 αίθουσες στο χειρουργείο είναι κλειστές.
 Στο νοσοκομείο Φλώρινας, καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς (60% ακάλυπτες οργανικές θέσεις) ενώ για 23 ημέρες το μήνα το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο από Παιδίατρο (είναι μόνο ένας). Εδώ και 1,5 χρόνο έκλεισε η Ορθοπεδική κλινική (ένας Ορθοπεδικός) ενώ υπηρετούν 2 Αναισθησιολόγοι και ο ένας εντός των ημερών αποσπάται. 
Στο νοσοκομείο Νάουσας, στο 45% των οργανικών θέσεων ανέρχονται οι κενές, δεν λειτουργεί ο Αξονικός τομογράφος ενώ έκλεισε η Μαιευτική κλινική λόγω έλλειψης ιατρών. Επίσης, κλειστή παραμένει 15 ημέρες το μήνα η Παιδιατρική κλινική λόγω ελλείψεων σε Παιδίατρους.
Στο νοσοκομείο Κορίνθου, στο 40% ανέρχονται οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η Παιδιατρική κλινική, το μισό μήνα να είναι κλειστή σε εφημερίες η Ουρολογική κλινική, να είναι αδύνατη η κάλυψη του τμήματος επειγόντων και να οφείλονται εκατοντάδες ρεπό στο προσωπικό και κανονικές άδεις από το έτος 2014. Ο αξονικός παρουσιάζει συχνά βλάβες ενώ δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος.
Στο νοσοκομείο Ζακύνθου, καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Ενδεικτικό είναι οφείλονται 50 - 100 ρεπό σε κάθε νοσηλευτή και κανονικές άδειες από το έτος 2013. Η Ορθοπεδική και Χειρουργική κλινική λειτουργεί με ενιαίο νοσηλευτικό προσωπικό (7 άτομα μόνο), τα τμήματα επειγόντων δεν έχουν ιατρούς, υπάρχουν μόνο δύο Παιδίατροι, μία νοσηλεύτρια απόγευμα & νύκτα για την Καρδιολογική κλινική και την Μονάδα Εμφραγμάτων. Τα εργαστήρια του Νοσοκομείου λειτουργούν με μετακινημένο προσωπικό των Κέντρων Υγείας.
Σε αναμονή για ένα κρεβάτι ΜΕΘ 40 ασθενείς την ημέρα Πεθαίνοντας... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου